Leta i den här bloggen

tisdag 22 mars 2011

Här går det undan

Sitter i taxin på väg till Arlanda. Biopsin gick bra, i alla fall att utföra den. Svaret får vi som tidigare vänta på i en vecka så då åker vi hellre hem. Om de inte fångar någon förändring den här gången heller så överväger de att ta bort njuren nästa gång. Vi har fått svar på en massa tumörmarkörer som tagits och de har alla varit negativa. Det vill säga, inte pekat mot någon elak tumör. Framförallt var neuroblastommarkörerna negativa. Wilms tumör visar sig dock inte på något labprov. Men man försämrar, enligt Astrids doktor den här veckan, inte prognosen så mycket genom att operera först även om det skulle visa sig vara Wilms. Fast förutsättningarna för en benign förändring har förbättrats avsevärt :) Vi känner oss mycket mer hoppfulla nu än förra gången vi lämnade Uppsala.

Astrid mår fortsatt bra. Narkosen gick ganska bra. Hon hade en del ont efteråt denna gång men blev lugnare efter Alvedon och morfin. Nu är kisset ordentligt blodigt igen men det skall väl ge sig. Det konstiga är att efter denna biopsi som var exakt likadan som förra gången kontrollerade man puls, blodtryck och saturation hela natten efteråt. När vi kommenterade att de inte gjorde det förra gången såg de bara förvånade ut.

Nu känns det i alla fall bra att vara på väg hem igen och vi hoppas på att nästa gång får vi åka tillbaka för operation med ett benignt svar i bagaget.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar