Leta i den här bloggen

lördag 12 mars 2011

På väg hem

Dagarna här i Uppsala var hektiska. Fördelen var att det inte fanns så mycket tid för funderingar. På onsdagen sövdes Astrid och man tog 6 biopsier från höger njure. Efter narkosen där hon fått mycket vätska och morfin var hon riktigt trött, seg och svullen.

På torsdag var det dags igen. Då sövdes hon för att få en cvk och för att ta benmärgsbiopsier. Det är helt fantastiskt med cvkn. Eftersom backflödet i halsnålen gav upp så var man tvungen att ta venprover kapillärt. Detta innebar mycket kläm på fingrar och fasthållning. Nu märker hon knappt av provtagningen.

Var står vi nu då? Tja vi vet inte så mycket mer än då vi åkte. Av de sex tagna biopsierna visade tre normal njurvävnad. Eftersom det bevisligen inte är normalt i njuren är dessa ej representativa och de tinade igår de tre kvarvarande biopsierna. Detta innebär ny väntan till slutet av nästa vecka. Eventuellt måste vi hit igen för nya biopsier. Läkaren utryckte det så här "det är mycket olustigt att planera behandling utan histologisk diagnos". Jag håller absolut med. Vi vet dock att det inte var en cystisk förändring utan nekrotisk. Ingen vill dock spekulera utan vi får vänta.

Nu sitter Astrid och jag på Arlanda på väg till Barn 3. Förhoppningsvis får vi permis tills vi vet nåt mer. Killarna sitter på Bromma och väntar på sin avgång. Så vi ses alla i Umeå om några timmar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar